Bitumineuze dakbedekking is een product wat zeer geschikt is voor platte en licht hellende daken. In de volksmond ook wel dakleer genoemd. Bitumen heeft zeer goede waterkerende eigenschappen. Bij verwarming op hoge temperatuur is bitumen zeer goed verwerkbaar en te modeleren. Daarom ook zeer geschikt voor de wat meer geavanceerde daken. Bitumineuze daken is de meest gebruikte vorm van dakbedekking. Als met de juiste bitumineuze dakbedekking kiest, gaat een dak toch wel minimaal 25 jaar mee.

De bitumineuze dakbedekking wordt in rollen aangeleverd en wordt baan voor baan op het dak aangebracht doormiddel van het verhitten van de bitumen met een brander. Dit is natuurlijk in de simpelste vorm. Een dak is meestal opgebouwd uit verschillende lagen. Denk hierbij aan dakconstuctie, dakplaten, dampremmende folie, isolatie, onderlaag, toplaag. Als u geen ervaring heeft met het maken van zult soort daken, is het dan ook verstandig om dit uit te laten voeren door een specialist.

Er zijn 2 soorten bitumineuze dakbedekking te verkrijgen. APP en SBS. Wij kunnen u haarfijn uitleggen welke soort dakbedekking voor u het meest geschikt is en bij uw situatie past.