Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking kan men gebruiken op zowel platte als hellende daken. Het voordeel van kunststof is dat er geen brander aan te pas hoeft te komen. Bovendien is het milieuvriendelijker dan bitumineuze dakbedekking. Dit komt mede doordat kunststof dakbedeking minder weegt en vaak ook dunner is. In veel gevallen ook nog te recyclen. Kunststof dakbedekkingen zijn er in talloze soorten. Grofweg kunnen de meeste worden ondergebracht worden in EPDM of PVC/TPO dakbedekking.

EPDM dakbedekking

EPDM (ETHYLEEN PROPYLEEN DIEEN MONOMEER) word meestal koud verlijmd, en heeft weinig onderhoud nodig.
Een EPDM folie kan indien gewenst in de fabriek al op maat worden gemaakt, waarna het op het dak in een keer kan worden uitgevouwen.Bij vervanging is het materiaal te hergebruiken. EPDM is hiermee minder milieubelastend dan de meeste andere soorten dakbedekking.
Een aantal voordelen van EPDM:
1- recyclebaar
2- leverbaar uit een stuk
3- Zeer elastisch, 400% rekbaar
4- Snel geplaatst
5- Lange levensduur

Op nagenoeg elke ondergrond kan EPDM worden aangebracht met uitzondering van oudere mastiek dakbedekking. Hier dienen dan extra voorzieningen te worden getroffen. EPDM is verkrijgbaar in verschillende diktes
PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën maar kan niet rechtstreeks worden aangebracht op een bitumen of polystyreen ondergrond.
Voor PVC dakbedekkingen geldt, hoe dikker het materiaal, hoe langer de levensduur.